Maestroakademin

Vi erbjuder kurser inom musik och konst

Välj din nästa kurs hos Maestroakademin. Vi erbjuder undervisning för nybörjare och även de med erfarenhet. Hos oss får du alltid gratis provlektion i ett nytt ämne!

Vår undervisning hjälper elever:

Våra kurser

Vi erbjuder ett flertal olika ämnen att välja mellan. All undervisning är nivåanpassad, så både nybörjare och fortsättare är varmt välkomna till oss. Vi erbjuder även kurser för vuxna.

Lektionerna ges av våra mycket erfarna och engagerade lärare, som alla har högskoleutbildning och dessutom är aktiva yrkesmusiker och konstnärer, ofta anlitade kurshållare och föreläsare samt författare till flera pedagogiska verk. I undervisningen lägger vi stor vikt vid att eleven och läraren tillsammans utformar lektion och väljer repertoar.

Sång och piano
Sång och piano

Vill du både sjunga och spela piano? Kom till Maestroakademin på ”Piano och Sång- Verkstad”. Vi har utvecklat en egen sång- och pianometodik som är uppskattad både i Sverige och utomlands och som på ett lekfullt sätt navigerar dig igenom musikhavet, utvecklar din konstnärlig kärna och stärker din självkänsla.

Sång
Sång

I sångundervisningen blir du medveten om hur du använder din röst, din andning och din hållning. Du får lära dig att sjunga i olika stilar, från klassiskt till pop. Vi jobbar både med och utan noter. Och kanske det viktigaste av allt: att hitta ditt personliga uttryck!

Även tillgänglig på distans.

Gitarr
Gitarr

Gitarr är ett mycket populärt instrument. Du får lära dig melodispel, ackord och riff i olika musikstilar. Vi spelar både efter noter och på gehör och går igenom teknink- och koordinationsövningar. Gitarren har en stor repertoar, här får du lära dig musik från fem århundraden! Från renässansmusik till klassiskt över filmmusik till rockklassiker.

Även tillgänglig på distans.

Bild
Bild

Släpp loss skaparglädjen i vår bildverkstad!
Vi arbetar med olika material och tekniker med inspiration från konsten, naturen eller dina egna intressen. Kursen vänder sig till alla som vill utveckla sitt bildskapande.

Piano
Piano

Piano är ett mångsidigt instrument, som kan ibland ersätta en hel orkester! Med så många tangenter att hålla reda på behöver man öva på både koordination och fingerstyrka. Du får lära dig både melodi- och ackordspel och arbeta med ditt personliga musikaliska uttryck. Vi utforskar olika stilar, från klassiskt till pop och jazz, och spelar både med och utan noter för att utveckla gehör och notläsningsfärdighet.
Även tillgänglig på distans.

Blockflöjt
Blockflöjt

Blockflöjten är en stor familj och har en stor repertoar: folkmusik, pop, klassisk och medeltida musik. Som blockflöjtselev jobbar du med fingerövningar, andningsteknik, hållning och blåsteknik. Du får prova på att spela på blockflöjter av olika storlekar – från dem lilla 10-centimetersflöjten till basflöjten som är två meter lång! Vi provar även att spela på spilåpipa – sälgflöjt.

Munspel
Munspel

Munspel är ett litet instrument med stort uttryck! Det krävs inga förkunskaper för att börja spela musik på munspel, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan på första lektionen. Munspel är ett bra instrument för dig som alltid vill ha musiken nära till hands. Du kan ha ditt munspel i fickan eller väskan. Det är väldigt lätt och tar lite plats. Munspel passar barn som seniorer och är enkelt att lära sig.

Cello
Cello

Cellon är medlem i stråkfamilen och är mycket uppskattad för sin vackra klang. Som celloelev får du lära dig koordinations-, stråk- och fingerövningar. Vi spelar solo såväl som tillsammans med andra musikanter i olika ensembler, där cellon tar sin givna plats med sin varma ton. Vi spelar med och utan noter för att utveckla ditt gehör och din notläsningsfärdighet.

Melodica
Melodica

Melodica är ett litet blåsinstrument med pianotangenter som blev mycket populärt inom den moderna musikundervisningen. Det krävs inga förkunskaper för att börja spela musik på melodica, du kan börja spela enkla melodier och ackord redan på första lektionen.
Melodica är relativt ny uppfinning som skapades i slutet av 1950-talet. Passar barn och vuxna och är enkelt att lära sig.

Violin
Violin

Violinen, eller fiolen, brukar kallas musikens drottning. Det sägs att en violinist bör behärska två instrument – fiolen och stråken. Som fiolelev får du lära dig denna konst via roliga och utmanande koordinations-, stråk- och fingerövningar. Fiolen är en självklarhet i alla musikaliska sammanhang och genrer: från folkmusik och klassiskt till pop och jazz. 

Låtskrivarverkstad
Låtskrivarverkstad

Du kan lära dig skapa musik från grunden.
I vår låtskrivarverkstad får du lära dig skriva egna låtar och skapa egen musik. Inga förkunskaper krävs. Vi använder oss av munspel, gitarr, piano. Du ska lära dig om melodi, ackord, rytm, form, text. Din lärare hjälper dig att våga testa nya idéer på ett lekfullt och roligt sätt.

Elbas
Elbas

Vill du lära dig spela elbas eller kontrabas? På lektionerna går vi igenom grundläggande teknik och hur en bas fungerar så vi snabbt kan lära oss låtar och spela tillsammans! Vi rör oss gärna i genrerna pop, rock, jazz och allt däremellan, vi lär oss klassiska basgångar och riff och eleven får gärna välja låtar utöver det. Det finns möjlighet att lära sig noter och musikteori likväl bara spela för skojs skull. Kursen anpassas efter eleven så det passar både nybörjare och mer erfarna.

Elgitarr
Elgitarr

På elgitarrlektionerna får du spela blandad repertoar från pop, rock och jazz. Med teknik-, koordinations- och notläsningsövningar får du en större kännedom om hela gitarrhalsen. Vi spelar efter noter, improviserar, lär oss ackord. Timing och periodkänsla. Plektrumteknik och kompfigurer.

Combo-spela flera instrument
Combo-spela flera instrument

Du kan kombinera flera instrument under din lektion, så som digitala trummor, synt, piano, gitarr.

Utökad undervisning
Utökad undervisning

Utökad kurs innebär att du vill läsa två kurser i samma ämne.

Lektioner online
Lektioner online

Utveckla dina musikaliska kunskaper var du än är! Vi erbjuder distansundervisning i piano, sång och gitarr.  Onlinelektioner passar både vuxna och barn och är öppna för alla, oavsett var du bor. All undervisning anpassas efter dina mål och behov.
Vid intresse kontakta oss info@maestroakademin.se

Hittar inte kurs för dig?
Hittar inte kurs för dig?

Kontakta oss så hjälper vi dig att välja en kurs och svarar på alla frågor.

Vid intresse kan vi ordna särskilda kurser.

Anmäl dig till en kurs

Inom Nackas checksystem​

Elever mellan 7 och 19 år som är folkbokförda i Nacka kommun anmäler sig här. Du kommer omredigeras till Nacka kommunens hemsida. Observera att anmälan är bindande.

Utanför Nackas checksystem

Kursanmälan till våra kurser för elever i andra åldrar eller boendes utanför Nacka kommun gör du genom att kontakta oss.

Du kan alltid hitta mer information om anmälan och priser under Anmälan. Har du fler frågor så är du välkommen att kontakta oss.

Typ av undervisning

Enskild undervisning

Det vanligaste undervisningstyp för musikkurser. Vi har flera  olika tidsalternativ för individuell undervisning som du kan välja mellan (20/30/40 min). Information om priser för de olika kurser hittar du under Anmälan

Gruppundervisning

Om ditt barn vill spela instrument eller sjunga tillsammans med några kompisar kan du välja en gruppundervisning. 

Alla bildlektioner sker i grupper.

För dig med funktionsnedsättning

Om  du har funktionsnedsättning och behov av särskilt stöd anpassar våra lärare undervisningen efter dina förutsättningar.

Terminsinformation

Antal lektioner per termin:

På Maestroakademin får du HT 13 lektioner och VT 14 lektioner. Varje termin avslutas med ett extra tillfälle i form av konsert eller vernissage.

Du kan börja när du vill

Du kan ansöka när som helst, även mitt i en termin. Vi tar emot nya elever i mån av plats. Dock kan vi inte garantera att du kommer få samma antal lektionstillfälle.

Maestroakademin genom åren

I slutet av varje termin ordnas det konserter och vernissager för alla skolans elever. Genom att visa sina framsteg i olika ämnen höjs barnets självförtroende samtidigt som man blir inspirerad av andras framgångar.